Sommarfilmer 2014

Det är sommar och solen skiner utanför våra fönster. Plusgraderna gör att det är härligt att vara utomhus och vi njuter av att sola på stranden och doppa tårna i stranden. Men. Vi bor i Sverige. Landet som inte direkt har ett stabilt väder, med garanterad sommarvärme trots att vi är långt in i juli. Så, vad är det då bra att ha när det är semester? En back-up. Och då menar vi inte en säker sommarresa att försvinna på, nej vi menar några riktigt bra filmer att kolla på när det är regn istället för sol.

Och det är ju enkelt att se på filmer numera. Internet har gjort att det finns tillgängligt oavsett var vi befinner oss, så länge nätet är igång. Exempelvis kan du se filmer på Film2home. Men vad ska man se denna sommar då? Vad är den filmen man helt enkelt inte får missa?

En film man måste se om man inte redan har gjort det är filmen “Searching for Sugerman”. Det är en otroligt bra dokumentärfilm vilken speglar en musikers omedvetenhet om hans storhet i Afrika. Regissören och skaparen av filmen, Malik Bendjelloul, avled i maj i år, så det är helt klart en film att se för att hedra honom. Så här skrev tidningen Svenska Dagbladet om Maliks död:

Den prisade filmskaparen Malik Bendjelloul har avlidit, 36 år gammal. – Han var en otroligt duktig berättare, säger journalisten Hynek Pallas, som följde med Bendjelloul till Hollywood när han tog emot Oscarstatyetten för sin dokumentärfilm ”Searching for Sugar Man”

Utöver denna film rekommenderas att antingen kika in topplistan på Film2home eller att se på IMDB vad som är populärt. Kolla också in det här erbjudandet, där du får 6 storfilmer!